Susținem cadrele medicale în dezvoltarea abilităților necesare pentru menținerea siguranței, contribuind la echilibrul profesional și personal.
+40 724 640 818 contact@socialite.ro

Blog

HomeUncategorizedCum putem depăși burnout-ul și menține siguranța în practica medicală prin comunicare și muncă în echipă

Cum putem depăși burnout-ul și menține siguranța în practica medicală prin comunicare și muncă în echipă

Recent, am fost invitați la Simpozionul de Interdisciplinaritate în Stomatologie pentru a ține o prelegere despre siguranța în practica medicală prin comunicare și muncă în echipă. Așadar, ne-am întrebat de ce avem cu adevărat nevoie să purtăm această discuție? Răspunsul nostru: Pentru că putem depăși burnout-ul și menține siguranța cu ajutorul echipei medicale.

Siguranța în medicină vizează atât pacientul, cât și cadrul medical. Această perioadă a accentuat nevoia cadrelor medicale de a se simți din nou în siguranță. Burnout-ul cadrelor medicale este din ce în ce mai vizibil și ne rămâne întrebarea cum putem gestiona burnout-ul și siguranța.

Pentru că suntem cu toții oameni, oboseala acumulată ne poate afecta performanța. Fie că este vorba despre probleme personale sau oboseala acumulată în spitale, acum, mai mult ca niciodată, ne uităm în jurul nostru după ajutor. Și într-adevăr ajutorul este în jurul nostru. Echipa medicală, în ansamblul său, are puterea de a își ajuta membrii să depășească momentele dificile.

Dacă un cadru medical este obosit, se concentrează mai greu sau poate este chiar în pragul unei erori, ceilalți membrii ai echipei sunt acolo, iar o a doua pereche de ochi, mai mult sau mai puțin proaspeți, ne pot ajuta să luăm decizii corecte și în siguranță.

Pentru asta însă, avem nevoie de comunicare și muncă în echipă.

Avem nevoie să îi spunem colegului nostru că suntem obosiți și că ne-ar prinde tare bine ca cineva să verifice unele sarcini pe care le facem. O dublă verificare sau un crosscheck, mai ales pt sarcinile critice sau de rutină, nu durează mult, însă ne poate salva de alte neplăceri. Apoi, cel căruia îi cerem ajutorul trebuie să îi dăm de înțeles că îl vom și primi. Pentru a putea menține siguranța cu ajutorul echipei medicale avem nevoie să fim toți de acord cu un aspect: Avem nevoie unii de ceilalți. Și eu sunt om, și eu pot greși, iar atunci când colegul meu mă atenționează, o face cu bune intenții, aceea de a păstra echipa medicală și practica medicală în parametrii de siguranță. Avem nevoie unii de ceilalți, să fim deschiși, să spunem ce avem nevoie, să le oferim colegilor o mână de ajutor și să tragem împreună pt un scop mai mare, si anume siguranța echipei.

POST A COMMENT