Susținem cadrele medicale în dezvoltarea abilităților necesare pentru menținerea siguranței, contribuind la echilibrul profesional și personal.
+40 724 640 818 contact@socialite.ro

Blog

HomeBlogDe ce este nevoie de studiul factorilor umani în medicină

De ce este nevoie de studiul factorilor umani în medicină

Cadrele medicale nu merg la muncă cu intenția de a face rău pacientului, nici cu intenția de a nu îi trata exact cum trebuie. Cu toate acestea, numărul mare al incidentelor ne ghidează spre întrebarea, de ce rezultatul este unul nefavorabil, deși doctorii au intenția de a îngriji pacientul.

Personalul medical este instruit în aspectele tehnice ale muncii, însă nu primește aproape deloc ajutor în dezvoltarea abilități non-tehnice. Lipsa atenției asupra abilităților non-tehnice care ne afectează performanța, precum și lipsa conștientizării erorilor comune explică de ce majoritatea rapoartelor cu privire la incidente conțin elemente precum leadership, situational awareness, comunicare, coordonare și munca în echipă.

Experții de factori umani consideră că numărul incidentelor poate fi redus prin concentrarea atenției asupra interacțiunii dintre cadrele medicale și mediul înconjurător, procedurile, echipamentele, precum și ceilalți oameni cu care aceștia interacționează.

Cursurile de factorilor umani ajută cadrele medicale să își dezvolte abilitățile non-tehnice necesare pentru a identifica și preveni acele situații în care siguranța pacientului este pusă în pericol. Acestea dezvoltă comportamente eficiente în managementul riscurilor privind siguranța pacientului.

POST A COMMENT